Ugrás a tartalomra

Tartományi támogatás a szabadkai Gerontológia Központnak

2019.06.24
14:55
2019.06.24
17:59
Forrás
Pannon RTV
A beruházásról szóló szerződéseket ma vehette az intézmény igazgatója, aki hozzátette, méltó születésnapi ajándékot kapott a központ.

A Tartományi Szociálpolitikai Titkárság 6.300.000 dinárral támogatja a szabadkai Gerontológia Központ legújabb fejlesztéseit  

Fontos beruházások valósulnak meg a tartományi szociálpolitikai titkárság 6.300.000 dináros támogatásából a szabadkai Gerontológiai Központban, mondta Nenad Ivanišević a szerződések átvételekor. Megújul a mosoda és az információs központ is.

A legnagyobb fejlesztés azonban a felhasználók étkeztetésében lesz tapasztalható - mondta az intézmény igazgatója. „Néhány hónappal ezelőtt a kettes központ klubjában arról beszéltünk, hogy a termoszokat kivonjuk a használatból. A pályázatnak köszönhetően megvásárolhatjuk azokat a berendezéseket, amelyeknek köszönhetően minden felhasználónak meg lesz a saját melegételadagja. Melegen is fog érkezni, nincs többé termosz a Gerontológia Központ ezen objektumában. Ez nagy dolog. Évek óta erről álmodunk. Köszönöm a tartományi titkárságnak, hogy követi az elképzeléseinket.”

Az elmúlt három évben a tartományi szociálpolitikai titkárság mintegy 75 millió dinárral támogatta a Szabadkán működő szociális-ügyi intézményeket, ebből a Kolevka több mint 32, a Gerontológiai Központ pedig megközelítőleg 43 millió dináros donációban részesült - mondta az eseményen Predrag Vuletić tartományi illetékes titkár. „Most az következik, hogy megállapítsuk, hogyan tovább, mik a prioritások, amikor a szükséges alapvető dolgokról beszélünk. Ilyen lehet a tűzvédelmi rendszer, a konyha felszerelésének felújítása vagy valamilyen építkezés, illetve egyéb beruházás.”

Predrag Vuletić hozzátette, az elmúlt időszakban a szociális-ügyi dolgozók fizetése is növekedett, a közeljövőben pedig újabb béremelésre lehet számítani, amiről korábban a szerb államfő is szót ejtett.

Gerontológiai Központ
Nenad Ivanišević

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.