Ugrás a tartalomra

Közlemény Danilo Kiš posztumusz díszpolgári címe kapcsán

2019.06.24
16:12
2024.03.19
08:49
Forrás
közlemény
Bunford Tivadar, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke azt írja, Danilo Kiš személye és munkássága univerzális, kozmopolita értékekkel bír, így nem érdemli meg, hogy más kontextusba helyezzék.

Szabadka Város Képviselő-testülete legutóbbi ülésén nagy elégedettséggel, a résztvevő képviselők egyetlen ellenszavazata és tartózkodása nélkül fogadta el a polgármester által benyújtott indítványt, amely arra vonatkozott, hogy Danilo Kišt életművéért posztumusz díszpolgári címmel tüntessék ki - áll Bunford Tivadar szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke azt írja, Danilo Kiš személye és munkássága univerzális, kozmopolita értékekkel bír, így az nem érdemli meg azt, hogy más kontextusba helyezzék. Sem az indítványozót, sem az indítványt támogatókat nem a saját, hanem a köz érdekei vezérelték, hogy helyrehozzák az igazságtalanságot és valamilyen módon törlesszék az adósságot abban az évben, amikor Danilo Kiš, egy született szabadkai halálának a 30. évfordulójára emlékeznek - áll Bunford Tivadar közleményében.

Danilo Kiš
díszpolgár
Bunford Tivadar
Szabadka

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.