Ugrás a tartalomra

A topolyai turizmusfejlesztő akciótervbe jól illeszkednek a Prosperitati pályázatai

2019.06.25
09:21
2024.03.19
08:47
Forrás
Pannon RTV
A Prosperitati Alapítvány VII. pályázati körében megjelentetett 10 pályázatot ismertették Topolyán az alapítvány ügyvezetője és munkatársai.

A topolyai turisztikai akcióterv is jól illeszkedik a Prosperitati Alapítvány legújabb pályázataihoz - állapították meg a topolyai Színházteremben megtartott lakossági fórumon. A Fókuszban a mezőgazdaság és a vállalkozás című előadáson elhangzott, az új pályázati körben kiemelten támogatják a turizmusban érdekelt kezdő illetve fejleszteni kívánó vállalkozókat. Szálláskapacitás növelésére, eszközbeszerzésre is pályázhatnak az érdekeltek. A turizmussal, vállalkozásokkal és mezőgazdasággal kapcsolatos kiírásokról Juhász Bálint, az Alapítvány ügyvezetője és munkatársai tartottak ismertetőt.

A sikeres topolyai pályázók jelentős része mezőgazdasági termelő. A most kiírt mezőgazdasági pályázaton mezőgazdasági termékek feldolgozására, fóliasátras, üvegházas növénytermesztésre vagy többéves ültetvényének fejlesztésére, állattenyésztésre is pályázhatnak.

Balázs Szabolcs kavillói gazda szívesen belefogna a juhtenyésztésbe: „Pályázni még nem pályáztunk, úgy gondoltuk, most itt a lehetőség, kipróbáljuk. Állattenyésztésben gondolkodunk, eddig nem volt aktív gazdaságunk, és most úgy gondoltuk, hogy megpróbáljuk.

Mikro- és kisvállalkozók, illetve közepes vállalkozók is pályázhatnak. Az eszközbeszerzésnél az eddigi egymillió helyett 1,5 millió dinár értékben biztosítanak támogatást, a megfelelő önrész mellett.

Sokan pályáztak eddig Topolya községben házvásárlásra, többek között a zentagunarasi Barna Gellért is, akit most a vállalkozásindítás érdekel: „Önerőből nem tudtunk volna házat vásárolni, úgyhogy előbb-utóbb rákényszerültünk volna, hogy külföldre költözzünk, de így itt tudtunk a szülőföldünkön maradni.”

Zabos Harmat Anasztázia családi vendéglátóipari egységüket fejlesztené. A turizmusfejlesztésre kiírt pályázati lehetőségek érdekik. Eljött meghallgatni, hogy milyen lehetőségek vannak, milyen pályázatok a turizmusban az eszközbeszerzésre.

Kezdő turisztikai vállalkozók támogatására, valamint meglévő turisztikai vállalkozások szálláskapacitásának fejlesztésére is nyerhetnek támogatást a pályázók. Topolya jó idegenforgalmi lehetőségeket kínál, amelyek mentén számos lehetőség kínálkozik - emelte ki Pásztor Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője: „Nagyon tudatos önkormányzati stratégia van kibontakozóban, megvalósulóban itt Topolyán. A pacséri fürdő, a Reki Moravicán, a topolyai fürdő építése, a Labdarúgó Akadémia építése szálláskapacitás-bővítéssel, ami jelentős turisztikai vonzerőt jelenthet itt Topolyán, alapvetően a kisebb szállásadók lehetőségeit is szélesítheti illetve megnyitja. De itt a topolyai ipari park hosszú évekre visszanyúló fejlesztése is beért, hiszen nagyon sok ott meglévő vállalkozást fejlesztettünk, de újak is idejöttek.”

A három kiskorú gyermeket nevelő vagy 18 évnél idősebb, de tanulmányokat folytató gyermekeket nevelő családoknál a 25 százalékos önrészt 10 százalékra mérsékelik, ezzel is fokozottan támogatva a családokat. - tette hozzá Juhász Bálint.

Prosperitati
Topolya
pályázat
turizmus

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.