Ugrás a tartalomra

Európa Tanács: Oroszország újra szavazhat

2019.06.25
10:25
2019.06.25
10:41
Forrás
Euronews
Oroszország visszakapja öt éve megvont szavazati jogát az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén (PACE). Erről a testület keddre virradóra fogadott el határozatot - írja az Euronews hírportál.

A határozat feloldja az orosz delegáció ellen, a Krím elcsatolása nyomán, 2014-ben hozott szankciókat. A delegáció 2017 óta nem fizet tagdíjat sem, és Moszkva a közgyűlésekre nem küldi el a törvényhozói akkreditáláshoz szükséges iratokat. Az Európa Tanács szabályai szerint kizárhatják azt az országot, amely két éven át nem fizeti be a tagdíjat. Ennek megakadályozására most megváltoztatták az ügyrendet.

Az ukrajnai képviselők határozottan tiltakoztak a döntés ellen. A határozat értelmében az orosz delegáció tagjai visszakapják szavazati jogukat még a Tanács új főtitkárának szerdai megválasztása előtt.

Európa Tanács
Oroszország
szavazati jog

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.