Ugrás a tartalomra

Belgrád: Élelmiszerhiány van Észak-Koszovóban

2019.06.26
07:44
2019.06.26
07:52
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia politikai vezetése aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Pristina egyre nagyobb nyomást gyakorol az észak-koszovói szerbekre.

Állításuk szerint a koszovói határrendőrség elkobozza az árút szállító teherautókat és kisbuszokat. Hozzáteszik, hogy Kosovska Mitrovicán már hiány van élelmiszerekből.

A koszovói vezetés szerint az észak-koszovói humanitárius válság csak improvizáció. Az üggyel kapcsolatban kiemelték, hogy tisztában vannak a tervvel és nem fogják megengedni, hogy megvalósuljon.

A Szerbiai RTV jelentése szerint leginkább tejtermékekből van hiány, de az üzletekben kevés a hús, a só, a cukor, az olaj és a liszt is. A pékségek liszttartalékai pedig még néhány napra elegendőek - jelentette a Szerbiai RTV tudósítója a helyszínről.

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.