Ugrás a tartalomra

Elismerés a legjobb pancsovai középiskolásoknak

2019.06.26
13:29
2019.06.26
20:15
Forrás
Pannon RTV
A tanév legeredményesebb középiskolás diákjait díjazták Pancsován. 52 tanuló kapta meg az önkormányzat elismerését és anyagi támogatását.

A legtöbb elismerést az Uroš Predić Gimnázium végzősei vehették át, köztük Marek Martin, aki már letette a felvételi vizsgát a belgrádi Jogtudományi Karon.

Marek Martin, tanuló, Uroš Predić Gimnázium, Pancsova: „Sokkal nehezebb volt a középiskolában Vuk-díjasnak lenni, mint az elemiben, mert nagyobbak az elvárások. A diákok jobban törekednek, a tanárok pedig szigorúbbak, így nem könnyű, de törekvéssel, kemény munkával minden elérhető.”

Pancsova idén a költségvetésből 624.000 dinárt szánt a kitűnő eredmények jutalmazására, minden diák 12.000 dinárt kapott. Suhanek Zlatko a Gépészeti Szakközépiskolában lett a generáció tanulója.

Suhanek Zlatko, tanuló, Gépészeti Szakközépiskola, Pancsova: „Most azt tervezem, hogy egy kicsit szünetet tartok, mivel munkaviszonyba álltam, de a jövőben talán majd beiratkozok valamilyen egyetemre.”

A középiskolai tanulmányok során az osztályfőnöknek jelentős szerepe van a diákok munkájának értékelésében.

Halász Zsuzsanna, osztályfőnök, Gépészeti Szakközépiskola, Pancsova: „Nálunk úgy van, hogy az osztályfőnökök terjesztik elő a diákot a tantestületnek. Persze azok a diákok jönnek szóba elsősorban, akik jó tanulók, de valamilyen más tevékenységet is folytatnak, vagy pedig versenyeken vesznek részt, és ott érnek el eredményt.”

A zeneiskola tanulói rövid műsort mutattak be a díjazottak tiszteletére.

Pancsova
középiskola

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.