Ugrás a tartalomra

Juventus focitábor Topolyán

2019.06.27
13:40
2019.06.27
18:01
Forrás
Pannon RTV
Javában zajlik a Juventus Camp Topolyán. Az eseménynek a TSC Labdarúgó Akadémia ad otthont. Az olasz Juventus táborában 125 gyerek vesz részt, és a torinóiak módszerei szerint edzenek.

Az olasz Juventus mezeiben vonulnak a TSC Labdarúgó Akadémia pályáira a tábor résztvevői, akik egész Szerbiából érkeztek Topolyára.

Lackó Ármin, Nagybecskerek: „Szép ez a tábor, tetszik, passzolgatunk, rúgunk és sokat edzünk.”

Jurić Mervin, Palics: „Két éve focizok. Nagyon jó itt a tábor, sokat edzünk és mérkőzéseket is játszunk.”

Két pályán zajlik a munka, korcsoportok szerint. Olasz és helyi edzők is foglalkoznak a gyerekekkel. Öt nap alatt tíz edzése van a résztvevőknek.

Latyák Arisztid, utánpótlásedző, TSC: „Én a legkisebbekkel foglalkozom. Itt az egy az egy, és a kettő a kettő elleni játékra, valamin a labda biztosságra helyezzük a hangsúlyt.”

Simone Vecchio, edző, Juventus FC: „A Juventus módszerét használjuk. Tudjuk, hogy egy hét alatt nem lehet az egész tudást átadni, de törekszünk, hogy a gyerekek minden szempontból fejlődjenek. Nagyon jó látni, hogy egy hét alatt is mennyit tudnak fejlődni.”

A Juventus szakmai csapata nagyon elégedett a TSC Labdarúgó Akadémia nyújtotta körülményekkel.

Carlo Buonopane, edző, Juventus FC: „Teljesen elégedettek vagyunk, köszönjük a partnerünknek, hogy ilyen fantasztikus helyszínt találtak Szerbiában. Az idén a partnerünk nagyon jó munkát végzett, mert 125-en vesznek részt a táborban.”

A Juventus Camp célja, hogy a legjobb ifjúsági futballiskola legyen a világon.

Vladimir Barjaktarević, szerbiai szervező, Juventus Camp: „Itt mindenre figyelnek, a viselkedést a pályán és azon kívül és a csapatmunkát is. Egy játékos részt vehet augusztusban a Juventus vinovoi központjában megrendezésre kerülő táborban.”

A TSC vezetősége elmondta, örülnek annak, hogy az akadémia megnyitásának és a csapataik kimagasló eredményének köszönve Topolyát választották a tábor megtartására.

Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC: „Ez az egész régió számára nagyon jó. Itt vannak a klubunk játékosai, de érkeztek résztvevők a környező falvakból, városokból, még külföldről is jöttek játékosok. Ez egy jó alkalom arra, hogy új barátságok alakuljanak ki, valamint a gyerekek megismerjék a külföldi edzőket és edzésmódszereket.”

Az öt napos Juventus Camp pénteken ünnepélyes oklevélátadóval zárul a TSC Labdarúgó Akadémián.

Juventus Camp
Topolya
TSC Labdarúgó Akadémia

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.