Ugrás a tartalomra

Megdobálták a koszovóiak a szerb képviselőt

2019.06.28
18:37
Forrás
Magyar Szó
Egy műanyag vizespalackkal dobták meg a pristinai delegáció tagjai Ivan Markovićot, a CEFTA regionális kereskedelmi megállapodás országainak albániai, vlorai találkozóján.

A szerb tisztségviselő elmondása szerint a pristinai politikusok arról beszéltek, hogy Szerbia ellehetetleníti Koszovó fejlődését, gátolja a gazdasági fellendülését. A szerb tisztségviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy az albániai elnöklőnek nem lenne szabad hagynia a vádaskodó nézetek kifejtését, majd arra emlékeztetett, hogy a szerb alkotmány értelmében Koszovó továbbra is Szerbia része. Ekkor reagáltak hevesen a pristinai küldöttség tagjai, egy palackot dobtak a szerb illetékes felé, akit el is találtak. A koszovóiak azt kiáltozták, hogy ők egy független köztársaságot képviselnek, amely szent háborúban nyerte el önállóságát 1999-ben. Az incidens miatt az ülés és az egész találkozó megszakadt. Marković a Tanjugnak elmondta, a szerb fél kérvényzeni fogja, hogy Koszovó ne vehessen részt ezután a CEFTA találkozóin.

megdobálták
Albánia
szerb képviselő

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.