Ugrás a tartalomra

Trump rövid találkozóra hívta meg Kim Dzsong Unt

2019.06.29
11:52
Forrás
hirado.hu
Rövid találkozóra hívta meg Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetbe Donald Trump amerikai elnök.

Észak-Korea érdekesnek nevezte az ajánlatot, de jelezte, hogy még nem kapott hivatalos felkérést az Amerikai Egyesült Államoktól. Cso Szon Hui észak-koreai külügyminiszter-helyettes szerint a találkozó újabb jelentős alkalom lehetne a két vezető személyes kapcsolatának elmélyítésére és a kétoldalú viszony szorosabbra fűzésére. Trump szombaton egy Twitter-üzenetben azt írta, Japánból vasárnap Dél-Koreába utazik, hogy találkozzon Mun Dzse In államfővel. Amennyiben Kim Dzsong Un észak-koreai vezető látja üzenetét, találkozhatnának egy kézfogásra a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetben tette hozzá az USA első embere.

Donald Trump
Kim Dzsong Un
Amerikai Egyesült Államok
Észak-Korea

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.