Ugrás a tartalomra

Aratóünnepséggel kezdődött az Ada Napok programsorozat

2019.06.30
14:46
2024.03.19
08:34
Forrás
Pannon RTV
Kirakodóvásár, képkiállítás, koncertek - csak néhány azon rendezvények sorából, amelyeken részt vehetett idén az Ada Napok közönsége.

A település napját már több évtizede megszervezik ebben az időszakban. Az Ada napok részeként Valkaisoron aratóünnepséget tartottak szombaton.

A délelőtt folyamán Dragin Nikola fiatal szobrászművész alkotását adták át az I. Helyi Közösségben. A helyiek minden évben szívesen érkeznek a rendezvényekre, legyen az kulturális rendezvény, szoboravató vagy zenés kikapcsolódás. Erak Lívia évről-évre végigkíséri a programokat. Az adai nő legszívesebben a kézimunkák között bóklászik.

A kirakodóvásáron az ékszerek mellett házi készítésű mogyorókrémet, sőt, törpeberkenyét is kóstolhattak a résztvevők. Az ilyen jellegű termékek egyre kelendőbbek napjainkban - mondják az árusok. Rózsa Árpád természetes mogyorókrémmel mutatkozott be, amely csak mogyorót és mézet tartalmaz, de ez mellett pirított mogyoróval is kedveskedett a látogatóknak.

A szervezők évről évre igyekeznek módosítani a programokon, követve a helyiek igényeit. Idén a gyerekeknek jóval több rendezvénnyel készültek, sőt játékokat is beiktattak, amelyek korábban nem képezték a program részét. Kornel Ulijan, tag, Ada KT: „Július másodikán ünnepeljük Ada község napját, amelyre idén is sokszínű programmal készültünk. 1836-ban ugyanis ezen a napon kapta meg a község a vásártartási jogot és gyakorlatilag már évtizedekre visszamenőleg ezen a napon ünnepeljük a község napját.”

Idén is a Községi Képviselő-testület díszülésével zárják a programsorozatot, a korábbi évekhez hasonlóan pedig kedden minden adai lakos számára ingyenes lesz a belépés a helyi fürdőbe.

Ada Napok
Ada
program

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.