Ugrás a tartalomra

Dobrev Klára lehet az Európai Parlament egyik új alelnöke

2019.07.02
13:36
2024.03.19
08:47
Forrás
MTI, Euronews
A Demokratikus Koalíció EP-s listavezetője a szocialista frakció egyik alelnöke lehet, miután a képviselőcsoport őt jelölte.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták, hogy magyar baloldali politikus még soha nem töltött be ilyen magas közjogi tisztséget az Európai Parlamentben. Ez nemcsak a magyar demokratikus ellenzék, hanem egész Magyarország számára is hatalmas siker - tették hozzá.

Az Európai Parlament keddi alakuló ülése után szerdán választja meg elnökét és alelnökeit, szám szerint 14-et. A Szocialisták és Demokraták politikai csoportja négy képviselőt jelölhet az alelnöki posztra, ha a várakozásoknak megfelelően kereszténydemokrata politikus lesz az EP elnöke.

Az elnöki és alelnöki megbízatás két és fél évre szól. Dobrev Klára az EP alelnökeként tagja lesz az Európai Parlament Elnökségének is.

Dobrev Klára
Európai Parlament
alelnök

Most

07:48, Frissítve: 07:59

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.