Ugrás a tartalomra

Új berendezésekkel gazdagodott a Vajdasági Klinikai Központ

2019.07.03
12:43
2024.03.19
08:47
Forrás
Pannon RTV
CT–berendezést és mágneses rezonancia gépet helyeztek üzembe Újvidéken a Vajdasági Klinikai Központ radiológiai osztályán. Az egészségügyi fejlesztések célja a várólisták megszüntetése.

A korszerű gépekkel az ellenőrzések időtartama lényegesen lecsökken, egy–egy beteget akár 4-6 perc alatt megvizsgálhatnak.

A központban évente 150 ezernél is több vizsgálatot végeznek el. A betegek gyors vizsgálatához szükséges korszerű berendezések beszerzése kulcsfontosságú. Zoran Stošić diagnosztikáért felelős igazgatóhelyettes bízik abban, hogy az új gépek üzembe helyezésével akár a várólisták is megszűnhetnek: „Éppen ez a nagy beteglétszám és az ellenőrzések száma kényszerített bennünket arra, hogy várólistákat írjunk. A legkorszerűbb 3 Tesla teljesítménnyel bíró mágneses rezonancia üzembe helyezésével lényegesen csökken a páciensek várakozási ideje, a jövőben pedig akár a várólisták is megszűnhetnek, ami a végső célunk.” 

A Vajdasági Klinikai Központban az elmúlt másfél évben számos új berendezés érkezett a tartományi kormány támogatásával. A mostani beruházás értéke meghaladja a 165 millió dinárt. Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár elmondta még: „Mindezek az erős gépek képesek lesznek, a vizsgálat idejét, ami eddig 30-40 perc is volt, 4-6 percre rövidíti le. Szeretném, hogy a várólista mielőbb megszűnjön, hogy a pácienseink a legjobb egészségügyi ellátásban részesüljenek, mert megérdemlik és az itt dolgozók képesek ezt nyújtani.”

Az új CT–berendezés és mágneses rezonancia berendezés üzembe helyezésén Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke kifejtette, hogy ezzel befejezték a legdrágább és legösszetettebb diagnosztikai osztály felújításának első fázisát: „Az elvárások szerint az év végéig egy nagyon fontos dolog történik, ahogy azt a köztársasági kormány is bejelentette. A tervek szerint az egészségügyben dolgozók fizetése 8-12 százalékkal emelkedni fog, természetesen ez a munkakörtől függ. Ezzel azt az üzenetet továbbítjuk, hogy az egészségügy a prioritások közé tartozik.”

Az illetékesek szerint az elkövetkező időszakban is folyatják az egészségügyi beruházásokat, ez pedig a jövendőbeli orvosoknak is alapot jelenthet a korszerű tanuláshoz és az ismertek bővítéséhez.

Vajdasági Klinikai Központ

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.