Ugrás a tartalomra

Folyóba ömlött whisky

2019.07.04
20:44
2019.07.04
20:53
Forrás
MTI, Hirado.hu, Tanjug
Tűzvészben leégett a Jim Beam egyik raktára az egyesült államokbeli Kentucky államban lévő Frankfortban, 45 ezer hordó bourbon whisky vált a lángok martalékává vagy a Kentucky-folyóba ömlött.

Lehetséges, hogy villámcsapás okozta a tüzet. A tűz akkora hőt termelt, hogy számos tűzoltóautó lámpájának búrája olvadt el – közölték a helyi hatóságok szerdán.

A kedd késő este felcsapott lángok oltására négy megyéből vezényeltek ki tűzoltókat. A hatóságok azt gyanítják, hogy villámcsapás okozhatta a tüzet, de az okok kiderítéséhez még nem tudtak hozzálátni az illetékesek. A tűz terjedését ugyan megfékeztük, de hagytuk, hogy még órákon át tovább égjen – mondta Drew Chandler, Woodford megye mentőszolgálatának igazgatója.

Minél tovább ég, annál több desztillált alkohol ég el. Így amikor kioltják, kevesebb lesz a szennyeződés, amely az ivóvizet biztosító mellékfolyóba jut – magyarázta. 

A többszintes raktárházban viszonylag fiatal whiskyket tároltak, amelyeket még nem palackoztak – közölte a Jim Beam.

Az elpusztult whisky életkorát tekintve mondhatjuk, hogy a tűzvész nem lesz hatással a fogyasztók ellátására – olvasható közleményükben. A megsemmisült whisky a Jim Beam raktárkészletének egy százalékát tette ki.

A Jim Beam a világ legnagyobb bourbon whisky márkája. A klasszikus amerikai whiskymárka a japán italgyártó cég, a Suntory Holdings tulajdonában van. Kentuckyban 126 raktáruk van 3,3 millió hordó whiskyvel.

 

Frankfort
Kentucky
bourbon
whisky
Woodford

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.