Ugrás a tartalomra

IT-együttműködésről szóló szándéknyilatkozat Szerbia és Magyarország között

2019.07.05
10:03
2019.07.05
12:09
Forrás
Pannon RTV
Az együttműködés lehetővé teszi az innovatív és start-up vállalatoknak, a kutatóknak, akadémikusoknak, hogy közösen tudjanak új lehetőségeket találni.

Innovációs technológiai együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot írt alá pénteken Belgrádban Palkovics László magyar innovációs és technológiai miniszter, valamint Nenad Popović innovációért és technológiáért felelős tárca nélküli szerb miniszter.

A két politikus egyetértett abban, hogy még szorosabb együttműködésre van szükség a két ország között. A szerb IT-szektorban hatalmas lehetőség rejlik, amit a közös munkával lehetne igazán kiaknázni – hangsúlyozta Nenad Popović.

Palkovics László felhívta a figyelmet arra, hogy a technológiai fejlődésben meg kell találnia a helyét az olyan méretű országoknak is, mint Szerbia és Magyarország, és az ilyen kis országokat a szellemi hozzáadott érték tudja igazán kiemelni.

IT
szándéknyilatkozat
Nenad Popović
Palkovics László

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.