Ugrás a tartalomra

Kínai küldöttségek Vajdaságban

2019.07.05
14:40
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
Csilin és Hopej kínai tartományok küldöttségét fogadták a tartományi kormány és képviselőház vezetői.

Együttműködési szándéknyilatkozatot is aláírtak az oktatás, a mezőgazdaság, az információs technológiák, a turizmus és a kultúra terén.

A kínai tartományok és Vajdaság együttműködésében kiemelt szerepet kap az információs technológia. A hangsúly az innováción és a különféle területek fejlesztésén van, legyen szó mezőgazdaságról vagy idegenforgalomról. „Kiváltságos helyzetben vagyunk, hogy egy ilyen tartománnyal ápolhatunk baráti kapcsolatot. Ez az egyik legfejlettebb régió a Kínai Népköztársaságban, amely gazdasági fejlettsége mellett rendkívül korszerű infrastruktúrával is rendelkezik.” - mondta Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke.

Fotó: Tartományi Kormány

Hopej tartomány Kína északi részén található, mintegy 72 millió lakosa van, bruttó nemzeti összterméke pedig a szerbiai tízszerese. Ye Dongsong, helyettes titkár, Hopej tartomány képviselője: „A gazdaság, az információs technológiák és az oktatás terén tudunk konkrét együttműködést kialakítani, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan megkezdhetjük a gyakorlati megvalósítását is mindannak, amit ma megbeszéltünk és tervbe vettünk.”

Fotó: Tartományi Képviselőház

A tartományi kormány elnökével folytatott megbeszélést követően a kínai Hopej tartomány képviselőit Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke fogadta. A házelnök a kora délutáni órákban még egy kínai delegációval, a szintén kínai Csilin tartomány képviselőivel tárgyalt.

Kína
Pásztor István
Igor Mirović
Újvidék
Vajdaság

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.