Ugrás a tartalomra

Házat kaptak a Horvátországból és Bosznia-Hercegovinából menekült családok

2019.07.05
16:52
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
21 Horvátországból és Bosznia-Hercegovinából Szabadkára menekült családdal kötöttek pénteken ünnepélyes házvásárlási szerződést a Városháza dísztermében.

A menekültek falusi gazdálkodásra alkalmas házat kaptak a regionális lakhatási program keretében. Erre a célra 287 millió eurót biztosított elsősorban az Európai Unió, valamint az Egyesült Államok, Németország, Olaszország, Norvégia, Svájc, Dánia, sőt Románia, Csehország, Szlovákia és Magyarország is.

A kilencvenes évek háborús menekültjeinek lakásgondjait megoldó regionális program az EBESZ és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatala közreműködésével zajlik. A cél, hogy 2021-ig biztosítsák a lakhatást a legveszélyeztetettebb 11 és fél ezer menekült család részére.

Horvátország
Bosznia-Hercegovina
menekült
házvásárlás
Szabadka

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.