Ugrás a tartalomra

A poznani csúcs sem hozott előrelépést Belgrád és Pristina viszonyában

2019.07.06
07:33
2024.03.19
08:34
Forrás
Tanjug, Vajdasági RTV
A Belgrád és Pristina közötti nyitott kérdéseket csak a jelenlegi határokat megerősítő kölcsönös elismeréssel lehet lezárni – fogalmazott Lengyelországban Ramush Haradinaj koszovói kormányfő.

Haradinaj szerint Pristina és Belgrád között számos nagy nézeteltérés van, de ezeket le kell küzdeni. Pristina készen áll erre – tette hozzá. A koszovói vezető elmondta: azt szeretné, hogy elmélyüljön a Szerbia és Koszovó közötti kereskedelmi kapcsolat, de ez jelenleg nem egyszerű téma.

A miniszterelnök kiemelte, hogy kormánya nem hozott olyan döntést, amellyel megtiltották volna a szerbiai illetékesek beutazását. Mindeközben a koszovói külügyi tárca azt állítja, hogy megszületett a tiltásra vonatkozó döntés. Haradinaj a sajtónak elmondta, hogy nem egyeztetett személyesen Ana Brnabićtyal. A szerb miniszterelnök szerint nem vezet eredményhez Pristina azon követelése, hogy Belgrád ismerje el függetlenségét. „Ez azt bizonyítja, hogy nem akarnak őszinte párbeszédet” – fogalmazott Brnabić.

Nyugat-Balkán csúcs
Ramush Haradinaj

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.