Ugrás a tartalomra

Elhunyt Joao Gilberto brazil gitáros

2019.07.07
11:17
2024.03.19
08:34
Forrás
24.hu
Nyolcvannyolc éves korában elhunyt Joao Gilberto brazil gitáros, énekes és dalszövegíró.

A művészt a bossa nova zenei stílus egyik alapítójaként tartják számon. A műfaj másik megteremtője Antônio Carlos Jobim, azaz Tom Jobim jóbarátja volt.

Haláláról gyerekei tájékoztattak a nyilvánosságot az egyik közösségi oldalon. A halál okát nem ismertették, de hírügynökségek szerint a művész az utóbbi években sokat betegeskedett. Rio de Janeiró-i otthonában tért örök nyugalomra.

Gilberto életében több tucat lemezt jelentetett meg. Az 1964-ben Stan Getz szaxofonossal együtt kiadott Getz/Gilberto albuma több millió példányban kelt el, és több Grammy-díjat kapott, népszerűvé téve a bossa novát szerte a világon.

Joao Gilberto
gitáros
brazil
bossa nova

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.