Ugrás a tartalomra

A világ minden tájáról érkeztek fiatalok a Rákóczi Szövetség táborába

2019.07.08
15:41
2019.07.08
15:51
Forrás
MTI, m1
Jelenleg Baján is táboroztat a szervezet, és lesznek más táborok is a nyár folyamán.

A világ minden tájáról érkeztek magyar fiatalok a Rákóczi Szövetség vasárnap véget ért táborába, Sátoraljaújhelyen. Csáky Csongor, a szövetség elnöke közölte, a Kárpát-medence mellett Ausztráliából és Észak-Amerikából is jöttek fiatalok az első "összmagyar", középiskolásoknak szóló táborba, amelynek célja az volt, hogy a résztvevők érezzék, otthon vannak, és ugyanahhoz a nemzethez, kultúrához tartoznak. Emellett július végén 500 szórványban élő gyermek utazik Magyarországra a szövetség révén, és jelenleg is van egy tábor Baján, ahová a bácskai szórványból érkeztek alsó tagozatos diákok.

Rákóczi Szövetség
tábor

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.