Ugrás a tartalomra

Nőtt az újszülöttek és a házasságkötések száma Szerbiában

2019.07.09
20:15
2024.03.19
08:34
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 400 millió euróból 50 ezer lakást építenek fiatal házaspárok számára - jelentette be Aleksandar Vučić államfő.

Szerbiában az év első öt hónapjában 835-tel több gyerek született mint az előző év azonos időszakában - nyilatkozta Slavica Đukić Dejanović a Szerbiai RTV reggeli műsorában. A népesedéspolitikával megbízott tárca nélküli miniszter hozzátette, nem csak az újszülöttek száma nőtt, több a házasságkötések száma is 0,8 százalékkal.

Aleksandar Vučić államfő hétfőn jelentette be, hogy mintegy 400 millió euróból 50 ezer lakást építenek fiatal házaspárok számára. A 2011-es népszámlálás adatai szerint a házaspárok kevesebb mint 40 százalékának van megoldva a lakhatása, a többiek szülőknél vagy albérletben élnek - emelte ki Slavica Đukić Dejanović. Ezekkel a lakásokkal elsősorban a 35 évnél fiatalabb házaspárokon szeretnének segíteni - tette hozzá a népesedéspolitikával megbízott tárca nélküli miniszter. „Nagy valószínűséggel elsőbbséget élveznek majd a fiatal házaspárok, különösen a 35 évnél fiatalabb házasok, azok akik most kezdenek dolgozni, most kezdik el az életüket, most terveznek családot alapítani” - jelentette ki a miniszter. Slavica Đukić Dejanović hozzátette, hogy bár a fiatalok megsegítése az elsődleges cél, az elbírálási rendszer lehetőséget ad majd a 35 évnél idősebb házaspároknak is.

népesedés
Slavica Đukić Dejanović
Aleksandar Vučić
újszülöttek
házasság

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.