Ugrás a tartalomra

Gyorsforgalmi út épül Paraćin és Zaječar között

2019.07.09
15:20
2019.07.09
15:27
Forrás
B92
Zorana Mihajlović elmondta, a gyorsforgalmi útra 450-600 millió eurót költenek majd.

A projekt- és műszaki dokumentáció kidolgozása már folyamatban van, és várhatóan jövőre a pénzelés módjáról is tárgyalnak majd - mondta Zorana Mihajlović szerb építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter a kelet-szerbiai városban tett látogatása után. Kijelentette, hogy a jelenlegi becslések szerint a gyorsforgalmi útra 450-600 millió eurót költenek majd. Mindez része annak a nagy beruházási tervnek, amit Aleksandar Vučić szerb államfő jelentett be néhány héttel ezelőtt - magyarázta Mihajlović.

fotó: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade/ M.Mircetic

A tervek szerint Zaječar körzetébe mintegy 2,5 milliárd euró érkezik majd. A mai tárgyaláson megállapodás született arról is, hogy az előrelátott összegen felül 2,7 milliárd dinárt irányoznak elő több környékbeli község közutainak fejlesztésére, valamint a vasutakra is. Jelenleg folyamatban van a Niš - Zaječar vasút két szakaszának építése - tette hozzá Mihajlović.

Zorana Mihajlović
útépítés

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.