Ugrás a tartalomra

Hatodszor is Malomfesztivál Oromon

2019.07.10
13:03
2019.07.10
17:59
Forrás
Pannon RTV
Augusztus 15-e és 17-e között rendezik meg idén az oromi Malomfesztivált. A hatodik alkalommal életre hívott rendezvényt a megszokott módon építő- és alkotótáborok előzik meg.

Az oromi Malomfesztivál mindig is egy kicsit több volt mint egy egyszerű többnapos hacacáré a vajdasági puszta közepén.

A zenei élmények mellett különböző stílusok és alkotói elképzelések olvasztótégelye jön létre, amelynek központi elemei a fesztivált megelőző alkotótáborok. Sőt, a rendezvény az előző évekhez hasonlóan család- és bababarát. Már a legkisebbek és szüleik számára is lesznek programok.

Szerda Zsófia, az alkotótáborok koordinátora, Malomfesztivál: „Lesznek esti programok is a táborok ideje alatt, picit megpróbáljuk bevonni a falut is. Az egyik programunk ugyanis bent lesz a művelődési házban. Ott nézhetik majd meg az emberek Hajdú Szabolcs és a Látókép Ensemble Kálmán-nap című előadását, ott lesz a Tanyaszínház egyik este, a Mázlistákat visszahívtuk, lesznek koncertjeink, Pettendi Szabó Péter is érkezik hozzánk, aki egy fotós témájú előadást fog tartani.”

A fesztiválra idén is több zenei ínyencséggel készültek. Idén előtérbe kerülnek a különböző kísérletező zenekarok is, akik három kontinensről érkeznek. A nagyszínpadon fellép Szalonna és a bandája és a Meszecsinka Budapestről, az Angata Izraelből, de ott lesz még Bongor, Lóci játszik és az elektronikus dalokat szaxofonokon játszó olaszországi Techno Vikings.

Horváth Tamás, zenei programkoordinátor, Malomfesztivál: „Az előző évekhez képest igyekeztünk idén kikerülni a headlinereket és a nagy sztárokat, úgymond a földhöz közelebb elhelyezkedő fellépőkkel, előadókkal igyekszünk együttműködni a jövőben. Ebből kifolyólag számos olyan kísérletező formációt láthat a nagyérdemű, amely annyira nem volt eddig jellemző Vajdaságra, vagy a Malomfesztiválra, bár a Malomfesztiválon mindig is megjelentek a különböző kísérletező formációk.”

A fesztivál legnagyobb segítői továbbra is az önkéntesek, akik tíz napon át építik a helyszínt és dolgoznak a fesztivál ideje alatt is.

Vígi László, elnök, Wemsical Ifjúsági és Kulturális Egyesület: „Az eddigi évek jól működő képleteit, sémáit, tapasztalatait úgy szeretnénk tovább vinni, hogy az egy látható fejlődést mutasson és lassan, de biztosan fejlődjön a fesztivál.”

A jegyárak nem változnak tavalyhoz képest. A családi jegy 1200 dinár, ugyanennyi a napijegy, viszont lesz esti jegy is, ami 800 dinárba kerül és este 8 órától léphetünk vele a fesztivál területére. A hetijegyet elővételben 2000 dinárért, helyszínen pedig 3000 dinárért tudjuk megvásárolni. Az oromi lakosoknak viszont csak 1500 dinárt kell fizetni egy bérletért. A Malomfesztivál az idei évtől a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság nemzeti jelentőségű vajdasági magyar rendezvénye.

Malomfesztivál
Orom
Horváth Tamás
Szerda Zsófia

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.