Ugrás a tartalomra

Fontos az egészséges életmódra nevelés már óvodáskorban is

2019.07.12
17:36
2019.07.13
02:39
Forrás
Pannon RTV
Kishegyesen adták át az első vajdasági Kazal Ovi-Sport Pályát. A gyermekek mozgáskészségét fejlesztő pálya a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény udvarába került.

A sportpálya ötletének megvalósulását az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány és Rúzsa Magdolna énekesnő támogatták.

A sportpályával színesebbé és gazdagabbá tudják tenni az óvodai mozgásfejlesztési tevékenységeket - mondta az ünnepélyes átadón Janó Mária, a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója.

Janó Mária, igazgató, Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény, Kishegyes: „Óvónőink specifikus sportképzéseken vettek részt, amit az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány oktatói tartottak nekik, hogy minél hatékonyabban át tudják adni a gyerekeknek a különböző sportok alapjait.”

Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványt Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, a legendás Aranycsapat tagja hozta létre. Az alapítvány a külhoni magyarság támogatását is fontosnak tartja - emelte ki beszédében Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke.

Molnár Andrea, elnök, Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány: „Aki Buzánszky Jenő bácsit ismerte, pontosan tudja, hogy életének az utolsó évében is rendületlenül járta Magyarországot és a külhoni településeket, vitte az Aranycsapat hírét, vitte az alapítvány hírét. A halálos ágyán megígértette velem, úgy fogalmazott, hogy ne hagyd a határon túli magyarokat, vidd el hozzájuk is a programot.”

Az esemény díszvendége volt Rúzsa Magdolna. A Máté Péter-díjas magyar énekesnő is ebbe az intézménybe járt gyermekként.

Rúzsa Magdolna, énekesnő: „Azt gondolom, hogy ez a legjobb dolog, amikor a gyerekek kapnak valami olyan dolgot, ami örökre megmarad. Arról nem is beszélve, hogy itt tényleg szabad lehet a gyerek, és ezeregy dolgot kipróbálhat.”

Rúzsa Magdolna ezzel a támogatással példát mutat abban, hogy hogyan lehet a karrierből visszajuttatni valamit a közösségnek - nyilatkozta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Fontos, hogy azok, akik megtehetik, részei legyenek a közösségi felemelkedésnek. Ilyen szempontból azt gondolom, hogy különösen fontos volt ez a nap, mert a művésznő itt volt.”

Miután a gyerekek birtokukba vették a sportpályát, az alapítvány illetékesei és a tisztségviselők ellátogattak a kishegyesi gazdászati óvodába, amely a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Programnak köszönhetően a közelmúltban kapott új játszóteret.

Hajnal Jenő, elnök, MNT (Magyar Összefogás): „Fontos, hogy nemcsak a központi óvodákba, hanem a legkisebb, a falu szélén található óvodákba is eljutott ez a program:  itt vannak a játszóterek. Számunkra minden magyar gyerek nagyon fontos. Minden gyereknek azt a lehetőséget próbáljuk megteremteni, amelyet a nagyvárosok, a központi óvodák kínálnak.”

Hajnal Jenő hozzátette, az óvodafejlesztés a jövőben is folytatódik, hiszen a gyermekek jövője a közösség jövője is.

Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány
Kishegyes

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.