Ugrás a tartalomra

Filmklasszikusok a szabadkai főtéren

2019.07.12
14:11
2019.07.12
14:19
Forrás
Pannon RTV
Bacsó Péter A tanú című szatíráját is levetítik.

Holnap kezdődik a Palicsi Filmfesztivált megelőző program Szabadka központjában. A Klasszikusok a téren elnevezésű vetítéssorozat világszerte ismert és elismert filmeket mutat be közvetlenül a városháza szomszédságában. Elsőként - szombaton - Francois Truffaut Négyszáz csapás című 1959-es drámáját láthatjuk. A repertoáron szerepel még az 1991-es Veronica kettős élete, az 1984-es Párizs, Texas, az 1965-ös Boldogság is. Az utolsó napon, szerdán Bacsó Péter 1969-es filmszatíráját, A tanút vetítik le a szabadkai főtéren. A vetítések ingyenesek, a kezdés esténként fél 10-kor van. A Palicsi Filmfesztivál egyébként július 20-tól 26-ig tart. Több mint 130 filmet láthat a közönség tizenöt kategóriában palicsi és szabadkai helyszíneken.

Klasszikusok a főtéren
palicsi filmfesztivál
előprogram
vetítés
film
Szabadka

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.