Ugrás a tartalomra

Novak Đoković újra bajnok!

2019.07.15
07:10
2024.03.19
08:36
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Megvédte bajnoki címét Novak Đoković a wimbledoni tenisztorna férfi egyes döntőjén.

A világelső szerb teniszező a svájci Roger Federert rendkívül szoros mérkőzésen több mint 4,5 óra játék után múlta felül.

Fotó: Tanjug/AP/Tim Ireland

Egy órás küzdelem után Đoković 7:6-ra nyerte meg az első szettet, de a következő fél órában 1:6-os eredménnyel szettekben egyenlített a svájci teniszező. A harmadik összecsapásban ismét a szerb teniszező győzedelmeskedett (7:6), ám a negyedik szettben 4:6-os zárással Federernek ismét sikerült egyenlítenie. Az ötödik kört fej fej mellett 12:12-ig játszották, majd következett a tie-breake, amiben Đoković 7:3-ra nyert.

Fotó: Will Oliver/Pool Photo via AP

A világelső szerb teniszező hatodik alkalommal jutott be az angol teniszbajnokság döntőjébe. A svájci taniszező pályafutása 12. wimbledoni fináléját játszotta, és a kilencedik bajnoki címéért lépett pályára. A 48. egymás közti párharc győztese a szerb lett, korábban ő 25-ször, a svájci 22-szer nyerte a párharcot.

Novak Đoković ötödször vihette haza a wimbledoni teniszbajnokság serlegét.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Tim Ireland

Wimbledon
teniszbajnokság
Novak Đoković

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.