Ugrás a tartalomra

Éhségsztrájkot jelentettek be a málnatermelők Szerbiában

2019.07.15
14:51
2024.03.19
08:34
Forrás
021.rs
A termelők kedden valamivel 12 óra előtt kezdik meg demonstrációjukat - jelentette be Dobrivoje Radović, a Málna- és szedertermelők Szövetségének elnöke.

Mint mondta, ennek oka, hogy rendkívül alacsony a málna felvásárlási ára. Radović a Beta hírügynökségnek elmondta, a legnagyobb felvásárlók 140-150 dinárt kínálnak kilogrammonként, annak ellenére, hogy a málna árával foglalkozó nemzeti tanács számításai szerint annak kilogrammonként 173 dinárba kellene kerülnie. A málnatermelők az állam beavatkozását várják.

A málna felvásárlási árával kapcsolatos viták egyébként szinte minden évben felmerülnek Szerbiában.

málnatermelő
éhségsztrájk

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.