Ugrás a tartalomra

Idén elkészül az Északi Áramlat 2 gázvezeték

2019.07.16
10:24
Forrás
Aljazeera, B92
Év végére elkészül az Északi Áramlat 2, így az orosz földgáz eljuthat majd Európába. A Gazprom illetékese közölte, hogy a vezetékek csaknem kétharmadát már lefektették a Balti-tenger alatt.

Az orosz természetes földgáz így egészen Németországig, majd más európai országokba is eljuthat még az idén. Az Északi Áramlat 2 gázvezeték teljes kapacitása évi 55 milliárd köbméter gáz lesz. Az új vezeték lehetővé teszi, hogy az Északi Áramlat 1 kapacitását megkétszerezzék. A kritikus hangok szerint ezzel nő Európa függősége Oroszországtól, a támogatók viszont kiemelik, hogy fontos az energiabiztonság szempontjából, mert az EU-ban csökkent a gázkitermelés.

Északi Áramlat
gázvezeték
orosz gáz
Balti-tenger
földgáz
Gazprom

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.