Ugrás a tartalomra

A palicsi filmfesztivál programjában 12 magyar film is szerepel

2019.07.16
14:45
2019.07.16
18:00
Forrás
Pannon RTV
Pedro Almodóvar spanyol filmrendező önéletrajzi ihletésű, Fájdalom és dicsőség című filmje nyitja meg szombaton az Európai Filmek Nemzetközi Fesztiválját Palicson.

Több mint 130 játék-, rövid-, és dokumentumfilmet nézhetnek meg a rajongók a hat napon át tartó európai filmes seregszemlén. A meglévő 13 kategória mellett kettővel bővült a fesztivál programja: európai dokumentáris, és a filmművészet európai óriásaival foglalkozó filmekkel.

A versenyprogramban kilenc film szerepel, hármat versenyen kívül mutatnak be. A győztesről öttagú zsűri dönt, emellett a közönség is szavazhat a legjobbnak vélt alkotásra. A palicsi filmfesztiválon tizenkét magyar filmet mutatnak be. Bergendy Péter Trezor című alkotása is versenybe száll a palicsi filmfesztivál fődíjáért.

Ilija Tatić, végrehajtó producer, Palicsi Filmfesztivál: „Hagyományainkhoz híven a fesztivál versenyprogramjában minden évben legalább egy magyarországi film szerepel. Ebben az évben ez Bergendy Péter Trezor című alkotása. Egy nagyon érdekes műalkotás, amely az 56-os magyar forradalom utáni időszakkal foglalkozik. Amikor a rendőrség professzionális bankrablót bérel, hogy feltörje a Belügyminisztérium széfjét.”

palicsi filmfesztivál
Ilija Tatić
Bergendy Péter

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.