Ugrás a tartalomra

Átadták a Stevan Sremac és a Stevan Raičković Emlékparkot Zentán

2019.07.17
16:20
2019.07.18
08:05
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepségen bemutatták Stevan Sremac életét és munkásságát, valamint a résztvevők Stevan Raičković egyik versét is meghallgatták.

A parkban a jövőben kultúrműsorokat fognak rendezni. A projektet egy-egy millió dinárral támogatta a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium, illetve a Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság, továbbá a topolyai Sat-Trakt Kft.

Stojkov Igor, titkár, Községi Képviselő-testület, Zenta: „Ez a projekt a Zentaizmus nevet viseli és 2018 szeptemberében vette kezdetét. A projekt magába foglalja a Stevan Sremac és a Stevan Raičković Emlékpark rendezését és a községnek az volt a célja ezzel, hogy egy olyan teret biztosítsunk a polgároknak, ahol többfajta művelődési műsort lehet szervezni. Ezt a projektet támogatta a Művelődési Minisztérium Belgrádból és a Tartományi Művelődési és a Tartományi Önkormányzati Titkárság. Egy millió dinárt biztosított a Művelődési Minisztérium és egy millió dinárt biztosított a Tartományi Önkormányzati Titkárság. Ezen kívül két privát cég is támogatta ezt a projektet a Sat-Trakt Kft. Topolya és a Javornik Kft. Szabadka.”

Stevan Sremac
Stevan Raičković
Emlékpark
Zentaizmus

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.