Ugrás a tartalomra

Szakmai továbbképzés fiatal és pályakezdő vállalkozóknak

2019.07.18
12:28
2019.07.18
16:41
Forrás
Pannon RTV
Fiatal és pályakezdő vállalkozóknak tartanak Szabadkán háromnapos, műhelymunkákkal egybekötött szakmai továbbképzést.

A program szervezői és támogatói a Serbia Start Up, Oroszország kormánya, az ENSZ fejlesztési programja, a Szerbiai Gazdasági Kamara és az észak-bácskai Körzeti Gazdasági Kamara. A tanácskozás célja, hogy a kezdő vállalkozók megismerkedjenek a vállalkozásokat serkentő különféle anyagi és egyéb támogatásokkal, amelyeket közintézmények, alapok, korporációk, egyesületek és más szervezetek biztosítanak országos, tartományi, regionális és önkormányzati szinten.

A konferenciára elsősorban olyan pályakezdő vállalkozókat hívtak meg, akik organikus termeléssel, idegenforgalommal és kreatív gyártással foglalkoznak. A műhelymunkákat olyan fiatal mentorok vezetik, akik már bizonyítottak a gyakorlatban és vállalkozói ötletüket meg is valósították. Ana Dolovac, organikus mezőgazdasági mérnök hat éve foglalkozik családi gazdaságukban organikus termeléssel.

Ana Dolovac, organikus mezőgazdasági mérnök, Újvidék: „Futakon három hektáron termesztünk organikus gyümölcsöt. Rájöttünk, hogy tovább kell lépnünk, és vállalkozói céget alapítottunk, 2018-ban. Organikus gyümölcsöt dolgozunk fel. Tehát természetes gyümölcsleveket készítünk, valamint szárított gyümölcsöket, ez volt egyébként a diplomamunkám témája is. Ennek köszönhetően, valamint a USAID segítségével, amely támogatta a minőségi termékeink forgalmazását, ma Szerbia-szerte jelen vagyunk a Delhaize üzletlánc boltjaiban, a szárított gyümölcseinkkel.”

szakmai továbbképzés
vállalkozó
műhelymunka
Szerbiai Gazdasági Kamara
Észak-bácskai Körzeti Gazdasági Kamara
Serbia Start Up
Szabadka

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.