Ugrás a tartalomra

Szerbia európai integrációja és uniós tagsága stratégiai cél

2019.07.18
16:35
2020.02.28
16:30
Forrás
Szerbiai RTV
Közös nyilatkozatot fogadott el Aleksandar Vučić szerb és Emmanuel Macron francia elnök a minapi belgrádi találkozásuk alkalmával - tájékoztat a Köztársasági Elnöki Hivatal.

A nyilatkozatban az áll, hogy megerősítik elkötelezettségüket a demokratikus értékek, továbbá a béke és a stabilitás mellett. Megállapították, hogy Szerbia európai integrációja és uniós tagsága stratégiai cél. Szerepel az is benne továbbá, hogy a céljuk az, hogy felgyorsítsák a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd feltételeinek megteremtését. Megegyeztek arról, hogy folytatják az együttműködést a gazdaság, a védelem és a kultúra terén - adta ki közleményben a szerb elnöki hivatal.

Emmanuel Macron
közös állásfoglalás
Franciaország
Európai Unió
európai integráció
stratégiai célok
Aleksandar Vučić

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.