Ugrás a tartalomra

Györe elődöntős Umagban

2019.07.19
22:23
Forrás
Szabad Magyar Szó
Györe László bejutott az 586 140 euró összdíjazású umagi, 250-es tenisztorna elődöntőjébe, miután 162 percnyi küzdelem után 6:4, 6:7 (6-8), 6:3 arányban nyert az argentin Leonardo Mayer ellen.

Az első játszmában a világranglista 32. helyezettje 1:1-nél nyerte el ellenfele adogatójátékát, s ezt a breaket a szett végéig megőrizte, így 47 perc után 6:4 arányban megnyerte a játszmát.

A második szett elejét Györe mindjárt két break-labdát is hárított, s utána 4:4-ig fej-fej mellett haladt a két teniszező. A kilencedik játékban Györe két break-lehetőséghez jutott, de Mayer mindkettőt hárította, és megnyerte a játékot. Mayer 6:5-ös vezetésénél Györe gyorsan elhúzott 40:0-ra, s úgy tűnt, pár másodpercen belül következik a rövidítés, azonban az argentin négy pontot nyert sorozatban, és szettlabdához jutott. A harmadik kiemeltnek az elsőt, majd utána a második és a harmadik játszmalabdát is sikerült hárítania, s ha nehezen is, de megnyerte a játékot, így a szett a rövidítésben dőlt el. Csakúgy, mint a második játszma során, itt is fej-fej mellett haladtak, azonban 3-3-nál Mayer egy minibreaknek köszönhetően három játszmalabdához jutott (3-6), de Györe valamennyit hárította (6-6), azonban a hetediket már nem tudta, így az argentin teniszező 73 perc után nyerte meg a szettet, és egyenlített.

A döntő szettben Györe 3:2-re vezetett, amikor két break-labdához jutott, s ezek közül a másodikat ki is használta, majd a saját adogatójátékát is megnyerte, így 5:2-es előnyre tett szert. Mayer még megnyerte a saját adogatójátékát (5:3), de több ereje már nem maradt, így Györe László két óra és negyvenkettő percnyi küzdelem után, az első meccslabdát kihasználva 6:4, 6:7, 6:3 arányban nyert, és bejutott a legjobb négy közé.

Györe a győzelemért kilencven pontot és 27 ezer eurót kapott, így a legfrissebb világranglistán két-három helyet biztosan előre lép, s a 29. pozíció körül lesz. Ha az elődöntőben is nyer, akkor nagyon valószínű, hogy a 26. helyre tornázza fel magát, ami pályafutása legjobb helyezése lenne. Az eddigi legjobb pozíciója a 27. hely volt, amelyet 2019. június 10-én ért el.

A döntőbe jutásért a harmadik kiemelt ellenfele a magyarországi Balázs Attila lesz, aki 3:6, 7:6 (7-2), 6:3-ra nyert az olasz Stefano Travaglia ellen.

Umag
tenisz
Györe László
Leonardo Mayer

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.