Ugrás a tartalomra

Kétszer is rengett a föld Bosznia-Hercegovinában

2019.07.21
13:27
2024.03.19
08:47
Forrás
Tanjug, Serbiai RTV, Blic, 021.rs
4,3 erősségű földrengés rázta meg vasárnap kilenc óra körül Bosznia-Hercegovinát, a rengéseket Újvidéken is érezni lehetett. Később egy 4,2 erősségű földmozgást is észleltek.

4,3 erősségű földrengés rázta meg vasárnap kilenc óra körül Bosznia-Hercegovinát, a rengéseket Újvidéken is érezni lehetett. A földmozgás epicentruma 14 kilométerre északnyugatra volt Tuzlától. A jelentések szerint a rengés két kilométeres mélységben volt, Tuzla lakosai pedig arról számoltak be, hogy az épületek 5-10 másodpercig rengtek. Újvidéken azt mondták a helyiek, hogy a bútorok rezgésére és csillárok kilengésére figyeltek fel. A földrengés érezhető volt Szerbia más városaiban is, így Šabacon, Vrdniken és Mitrovicán is. 

Később még egy 4,2 erősségű rengésről adott hírt a Tanjug. Ezúttal Čajniče körzetében mozgott a föld, a montenegrói határ közelében. A rengés epicentruma két kilométeres mélységben, 7 kilométerre délre volt Čajniče helységtől. 

Bosznia-Hercegovina
Tuzla
földrengés

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.