Ugrás a tartalomra

Ismét sötétbe borult Venezuela

2019.07.23
15:57
Forrás
MTI, hirado.hu
Venezuela szinte egész területén megszakadt az áramszolgáltatás hétfőn, azt az aggodalmat keltve, hogy megismétlődhet az országot márciusban sújtó hosszú áramszünet-sorozat.

Caracasban a legnagyobb csúcsforgalom idején a metróhálózat is leállt. Az ország 24 szövetségi államából 19-ben nem volt áramellátás. Az állami televízió adása is szünetelt. Jorge Rodriguez tájékoztatási miniszter közleménye szerint az országos áramszünetet egy „elektromágneses támadás” okozta és a hatóságok nagy erőkkel dolgoznak a szolgáltatás mielőbbi helyreállításán. Mozgósították a biztonsági erőket is. Márciusban öt napig volt szinte országos áramkimaradás Venezuelában.

Venezuela
áramszünet
Caracas
Jorge Rodriguez

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.