Ugrás a tartalomra

Több halálos áldozata van egy földcsuszamlásnak Kínában

2019.07.24
11:37
Forrás
MTI
Földcsuszamlás temetett maga alá 21 házat a Kína délnyugati részén fekvő Kujcsou tartomány Liupansuj városában. A helyi hatóságok 11 halottról számoltak be.

Foto: Tanjug/Xinhua via AP/Tao Liang

Egy helyi lap információi szerint a kedd este történt természeti csapás helyszínéről eddig 11 túlélőt sikerült kimenteni az odavezényelt mentőalakulatoknak. Folytatják a kutatást a törmelék alá szorult emberek után, akiknek a számát 34-re teszik. A lap közölte: mintegy kétmillió köbméternyi föld zúdult a város völgyben fekvő részére, ahol 27 lakóépület van, összesen 77 lakossal.

Foto: Tanjug/Xinhua via AP/Tao Liang

A Hszinhua kínai állami hírügynökség jelentése szerint a tartomány egy másik településén egy építési területen is földcsuszamlás történt kedd délután, ott egyelőre egy halottat találtak, de további hat eltűnt után még kutatnak.

A szubtrópusi monszun éghajlatú tartományt az elmúlt időszakban heves esőzések sújtották, aminek következtében több helyen áradások alakultak ki.

Kína
földcsuszamlás
halálos áldozatok

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.