Ugrás a tartalomra

Potápi: Csak akkor lesznek erős magyar intézmények, ha erős magyar családok lesznek

2019.07.24
14:11
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
A tusnádfürdői szabadegyetemen a magyar családtámogatási lehetőségekről is szó esett.

A magyar nemzetpolitika célkitűzése, hogy a következő időszakban gyarapodó magyar közösségek legyenek a Kárpát-medencében - mondta előadásában a nemzetpolitikai államtitkár. A cél, hogy létrejöjjön az egységes gazdasági tér a Kárpát-medencében. Csak akkor lesznek erős magyar intézmények, ha erős magyar családok lesznek - tette hozzá Potápi Árpád János.

Illés Boglárka család és ifjúságügyi helyettes államtitkár a panelbeszélgetésen úgy fogalmazott: a kutatások szerint a magyar fiatalok családban képzelik el a jövőjüket, és legalább 3 gyermeket szeretnének. A magyar kormány feladata, hogy biztosítsa ezeknek a vágyaknak a megvalósulását támogatásokon és a családbarátkörnyezet megteremtésével - fűzte hozzá a politikus.

nemzetpolitika
államtitkár
Tusnádfürdő
Szabadegyetem
diáktábor
Székelyföld
Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor

Most

19:37, Frissítve: 19:51

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.