Ugrás a tartalomra

Varázslatos színek hódítanak Csókán

2019.07.25
12:57
2024.03.19
08:35
Forrás
Pannon RTV
Új témákat, motívumokat, technikákat próbálhatnak ki A barátság és színek varázsa elnevezésű festőtáborban az általános- és középiskolás diákok Csókán.

Az olajfestés rejtelmeit a táborban próbálta ki először Ormai Enna. Nagyon tetszett neki a technika, viszont egyelőre marad a számára eddig jól bevált módszereknél. „Leginkább a grafitceruzás, tintás, tusos grafikát szeretem. Én abban vagyok járatos, de volt lehetőségem a festészettel is megbarátkozni, úgyhogy most  vegyítem a két technikát” - magyarázta a szabadkai lány.

A táborlakók olyan plusz ismereteket kapnak az öt nap alatt, ami sokat segíthet a későbbi műveik elkészítésében. Jerasz Adrienn Törökkanizsáról érkezett Csókára: „Második éve vagyok itt. Most már kicsit több tapasztalatom van, hiszen a Bolyaiban tanulok rajz szakon. Idén leginkább a dizájner vonal érdekel.”

A táborba különböző előtudással érkeztek a diákok. Gubik Korina oktató szerint mindenkinek más a személyisége, és ez is kihatással van a művekre is. „Azért vagyok itt, hogy megpróbáljam átadni a szakmai tudásom, illetve szakmai szempontból próbáljam őket tanítani és segíteni. Ők pedig külünböző technikákat, témákat, motívumokat próbálhatnak ki, amelyekkel eddig még nem foglalkoztak” - mondta az oktató, aki szerint a táborlakók ki is használják a lehetőségeket.

A művészeti táborba Vajdaság számos területéről érkeztek, többek között Szabadkáról, Becséről, Törökkanizsáról. „A tábort hatodik alkalommal tartják meg, de nem mindig ugyanannak a civil szervezetnek a rendezésében. Ez a második alkalom, hogy a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület szervezi” - mesélte Igor Savićević művészettörténész.

A pénteki kiállításon egy közös munkát fognak bemutatni a táborozók, amelynek érdekessége, hogy mindenki individuálisan elkészíti saját részét, majd ezután alkotnak belőle egy egészet.

Csóka
képzőművészet
festészet
tábor

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.