Ugrás a tartalomra

Hajnal: A magyarság helyzete példaértékű Szerbiában

2019.07.25
09:30
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Hajnal Jenő a Közigazgatási és közösségi önkormányzataink címmel megtartott panelbeszélgetésen vett részt, amelyet a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szervezett meg Tusnádfürdőn.

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke előadásában hangsúlyozta, az élet minden területén a szülőföldön való megmaradás lehetőségét szeretnék megteremteni a fiataloknak. Azt is hozzátette, büszkén számolhat be arról, hogy a közösségi önkormányzatiságnak alkotmányos és törvényes kerete van Vajdaságban.

Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „A Kárpát-medencében egyedülállóan mi tudtuk megvalósítani mindazt, amely valamennyi határon túli kisebbségben élő közösségnek a legnagyobb vágya, hogy kisebbségi önkormányzata, kulturális autonómiája legyen. Úgy gondolom, hogy van miről beszámolnunk, hiszen az elmúlt évek eredményei, ugyanakkor azok a tervek, amelyek előttünk állnak és amelyek fontosak számunkra azt a példát tudják felmutatni a többi régiónak is, hogy egy ilyen törvényes háttérrel és alkotmányos kerettel mi mindent lehet megvalósítani az oktatás, a kultúra, a hivatalos tájékoztatás és a nyelv, illetve az írás használat területén.”

Tusnádfürdő
Szabadegyetem
diáktábor
Hajnal Jenő
MNT
Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.