Ugrás a tartalomra

Hahn: Szerbia gyorsítsa fel a reformokat!

2019.07.26
08:37
2019.07.26
10:19
Forrás
RTS/ Vajdasági RTV
Az európai bővítési biztos az esti órákban a szerb államfővel tárgyalt az Európia Unió felé vezető út következő lépéseiről, valamint a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folytatásáról.

Kétnapos látogatásra érkezett tegnap Szerbiába Johannes Hahn. Az európai bővítési és szomszédságpolitikai biztos az esti órákban tárgyalt a szerb államfővel. Aleksandar Vučić köszönetet mondott Hahnnak a megértésért és a segítségért, azért hogy tevékenyen közreműködik a Belgrád és Pristina közötti dialógus előtt álló akadályok elhárításában. Megismételte, hogy Szerbia továbbra is ragaszkodik a béke és az együttműködés politikájához.

Johannes Hahn méltatta Szerbia törekvését, hogy szavatolja a térség stabilitását. Megismételte, hogy igyekszik segíteni a rendezési párbeszéd feltételeinek megteremtésében. Elmondta, a nyugat-balkáni helyzet mellett Vučić államfővel megbeszélést folytatott Belgrád további integrációs lépéseiről. Arra buzdította Szerbiát, hogy gyorsítsa fel a reformokat, valamint hogy nagyobb elszántsággal dolgozzon a jogállamiság kiépítésén. Johannes Hahn ma Ana Brnabić kormányfővel cserél véleményt a reformfolyamatokról.

Johannes Hahn

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.