Ugrás a tartalomra

Hahn: Térjenek vissza hazájukba a nyugati országokban dolgozók

2019.07.27
17:58
Forrás
Vajdasági RTV
Már vannak olyanok, akik hazatelepültek Szerbiába, ami jó jel – fogalmazott az EU bővítési biztosa.

Johannes Hahn bővítési biztos serkenteni szeretné az uniós tagjelölt országokból származó, nyugaton dolgozó bevándorlók hazatérését. Minden nyugat-balkáni államban problémát okoz, hogy a fiatal, jól képzett munkaerő azokba az országokba vándorol, ahol magasabb a jövedelem – jegyezte meg. Szerbiában is már több ágazatban hiány van a szakmunkásokból – tette hozzá. Hahn közölte, hogy szakértői csapatát megbízta azzal, dolgozzon ki egy olyan koncepciót, amely pénzügyi segítséget nyújtana a visszatérők vállalkozásának beindításához. Kiemelte, hogy Aleksandar Vučić szerb államfő belgrádi találkozójukon elmondta, már vannak hazatérők. A bővítési biztos szerint ez egy pozitív folyamatot indíthat el, és annak a jele, hogy a gazdaság helyzete kedvezően alakul. Johannes Hahn, aki a napokban tett látogatást Észak-Macedóniában és Szerbiában, bécsi nyilatkozatában arra is utalt, hogy Vučić elnököt felkérte a reformfolyamat felgyorsítására és a jogállamiság szavatolására.

Johannes Hahn
bővítési biztos
Nyugat-Balkán
vendégmunkás
Hazatérés
hazatelepülés
bevándorlók
reformok

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.