Ugrás a tartalomra

Mali: Megvalósítható a Vučić által beharangozott nagy volumenű beruházási ciklus

2019.07.28
10:39
2020.04.16
21:28
Forrás
Tanjug
Szerbia egyre jobban teljesít, a gazdasági mutatók javulnak – mondja a pénzügyminiszter.

Összehasonlíthatatlanul jobb helyzetben van a szerbiai államkassza, mint néhány évvel korábban - jelentette ki Siniša Mali. A pénzügyminiszter szerint évről évre javul a gazdasági helyzet. A GDP növekedése tavaly 4,3 százalékos volt, egyike a legmagasabbaknak Európában, idén legalább 3,5 százalékos lesz, jövőre pedig újra 4 százalékos várható - hangsúlyozta. Harmadik éve valósít meg az állam többletet a költségvetésben, és más mutatók is javulnak - magyarázta Mali. Szerinte a szerb elnök által bejelentett 10 milliárd eurós beruházási ciklus megvalósítható, sőt, akár többet is fordíthatnak az infrastruktúra fejlesztésébe országszerte. Minden egyes dinár infrastrukturális befektetés két dináros GDP növekedést jelent - mondta a pénzügyminiszer.

pénzügyminiszter
GDP
gazdasági növekedés
államkassza
mutató
gazdasági mutatók
beruházási ciklus
beruházás
infrastruktúra
szuficit
többlet
Siniša Mali

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.