Ugrás a tartalomra

„Delfinek” úsztak Csantavéren...

2019.07.28
17:01
2024.03.19
08:35
Forrás
Pannon RTV
Az esős időjárás sem riasztotta el a csantavéri Delfin Úszóklub ötven táborozóját, hogy bemutassa, mit sajátított el az elmúlt húsz nap alatt rendezett úszótáborban.

Volt, aki most tanult meg úszni, de olyan is, aki csak tökéletesítette tudását. A legfiatalabb résztvevő öt éves volt, míg a legidősebb tizenkettő.

Csepergett az eső vasárnap délután Csantavéren. A Delfin Úszóklub táborában résztvevő gyerekek ennek ellenére bemutatták szüleiknek, hogy mit tanultak tanáraiktól az elmúlt időszakban. Mellúszás, lemerülés, gyorsúszás és hátúszás. Muci Noel a gyorsúszást kedvelte leginkább, Bakurek Dánielnek viszont a búvárkodás tetszett legjobban. A legtöbben elsajátították az oktatók által bemutatott technikákat. Barkóczi Dorka nemrégen kezdett el úszni, de Petkovics Petra is a táborban szedte össze a bátorságát.

A gyerekek a mutatványok végén okleveleket kaptak. A szülők előszeretettel íratják be csemetéket az úszótáborba, ugyanis ezzel aktívan tölthetik a nyári szünetet. „Az úszás rendkívül fontos a gyerek fejlődése szempontjából, elsősorban azért, hogy barátkozzon a vízzel, de azért is, hogy az úszástechnikát elsajátítsa” - vallja a csantavéri Kovács Rácz Eleonóra.

A gyerekeket játékos foglalkozások által vezették bele az úszás rejtelmeibe. Gyógypedagógus is foglalkozott velük, emellett pedig több csoportban végezték a feladatokat több mint két héten keresztül. Gubik Krisztina, a Delfin Úszóklub oktatója mindvégig a gyerekek mellett volt: „Amikor első nap megérkeztek az új arcok, akkor féltek, de ez a húsz nap arra pont elég volt, hogy kibontakozzanak, megismerkedjenek velünk, megszeressék a vizet, illetve a gyógytornát is. Mindezt játékos formában adtuk elő és ezáltal a gyerekek megszerették.”

A tábor olyannyira sikeres, hogy évek óta minden nyáron megszervezik. Idén elég sokan jelentkeztek, így két nagy csoportban folyik az oktatás. Az egyik júliusban volt, míg a másodikat rögtön a most lezárult után szervezik meg. A tábor vasárnap délután közös fotózással és fagylaltozással zárult.

delfinek
úszóklub
Csantavér
úszás
tábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:17, Frissítve: 17:30

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.
13:46, Frissítve: 16:59

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.