Ugrás a tartalomra

Drágult az autópályadíj Szerbiában

2019.07.29
13:24
2024.03.19
08:35
Forrás
Pannon RTV
Hétfőtől 12 százalékkal drágult az autópálya-használat Szerbiában - tájékoztat a Szerbia Útjai Közvállalat.

Reggel 7 órától lépett életbe az új díjszabás. Az új árjegyzék alapján az Újvidék és Belgrád közötti autópálya-szakasz 210 helyett 235 dinárba kerül majd, a Szabadka és Belgrád közötti úthasználatért pedig 560 helyett 627 dinárt kell fizetni. Aki Belgrádból Nišbe akar jutni, holnaptól 800 dinár helyett majdnem 900 dinárért teheti ezt meg.

Az illetékesek ezt egyebek mellett azzal indokolják, hogy 2014 óta csaknem 50 százalékkal több gépjármű közlekedik a szerbiai autópályákon. Ezzel egyidejűleg az utak minősége is gyorsabban romlik, a karbantartásukra pedig plusz pénzösszeg szükséges.

drágulás

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.