Ugrás a tartalomra

Szerbiában nyit gyárat a Toyo Tires

2019.07.30
10:39
2024.03.19
08:48
Forrás
Pannon RTV/Szerbiai RTV, Tanjug
A japán gumiabroncsgyártó-cég három éves tárgyalási és piackutatási folyamat után döntött úgy, hogy a vajdasági Inđija területén épít gyártelepet – jelentette be Aleksandar Vučić.

Szerbia államfője rendkívüli sajtótájékoztatóján elmondta, ez lesz az ázsiai cég első európai gyára.

Illusztráció: Flickr.com

390 millió eurós befektetés és 523 munkahely. A projekt első fázisában ezt nyújtja a helyieknek és a térségnek a japán cég. Az átlagfizetések ebben a gyárban jelentősen magasabbak az átlagbérnél - mondta sajtótájékoztatóján a szerb elnök. Aleksandar Vučić hozzátette, a pontos összeget nem hozhatják nyilvánosságra, amíg a munkaadók meg nem mondják: „Ez egy nagy hír Inđija számára, nagy hír Szerémségnek, de az Újvidékhez tartozó településeknek is, mint amilyen Sajkásszentiván, Kabol, Tiszakálmánfalva, Káty. A temerini községek számára, Járeknek szintén fontos hír, a rumskai települések, az ürögi község és Ópázova, de természetesen Belgrád és Újvidék számára is.” 

Vučić hozzátette, három éven át tárgyaltak a céggel, és végül Szerbia győzött a több közép- és kelet-európai országgal folytatott versenyben. A szerb elnök továbbá elmondta, hogy az első fázis mintegy 400 millió eurós beruházása az összes szerbiai befektetés körülbelül 12-13 százalékát teszi ki, ami több, mint amennyit éves szinten Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia vagy Montenegró mondhat magáénak: „Az elkövetkezendő hónapokban kezdődik a gyár építése 60 hektáron, nagy területet foglal majd el. A levél egy részében, amelyet a vállalat igazgatója írt nekem, azt mondja, hogy úgy gondolják, hogy ez nem a vége az együttműködésünknek, hanem vannak további ötleteik is, hogyan bővítsék ezt tovább.”

A termelés 2022-ben kezdődhet majd el és utas, illetve kis teherbírású gépjárműveknek gyártanak gumikat. A Toyo Tires összesen 13 ezer személyt foglalkoztat világszerte.

Toyo Tires
Japán
gumiabroncs
Indjija

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.