Ugrás a tartalomra

Több éven keresztül lehallgatták Vučić telefonbeszélgetéseit

2019.07.30
14:46
2020.02.28
17:48
Forrás
VajdaságMa, Szerbiai RTV
Aleksandar Vučićot folyamatosan lehallgatták - először a 90-es évek második felében, majd 2000 és 2003 között, és újra 2007 és 2012 között - jelentette be Nebojša Stefanović.

A belügyminiszter szerint a lehallgatást azon személyeken keresztül végezték, akikkel a szerb elnök kommunikált. Közéjük tartozott Goran Vesić és Vladimir Đukanović is, akiket szélsőségeseknek bélyegeztek meg, hogy figyelemmel kísérhessék őket. Nemcsak a telefonjaikat hallgatták le, az elektronikus kommunikációjukat is ellenőrizték, különösen azzal a céllal, hogy tudomást szerezzenek a Vučićtyal való üzenetváltásaikról. Vesić és Đukanović csak példák, hangsúlyozta a belügyminiszter, Vučić környezetéből 10-12 embert választottak ki, általuk folyt a lehallgatás. A több éven át tartó lehallgatás után senkit sem vontak felelősségre. Hasonló történt Tomislav Nikolić esetében is.

lehallgat
Nebojša Stefanović
Aleksandar Vučić

Most

07:48, Frissítve: 07:59

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.