Ugrás a tartalomra

Sikerül ezzel a módszerrel megállítani az elvándorlást?

2019.08.01
13:41
2019.08.01
13:59
Forrás
HVG alapján
Varsó döntése alapján augusztus elsejétől a 26 éven aluliaknak nem kell jövedelemadót fizetniük, amennyiben az éves jövedelmük nem éri el a 85 500 zlotyt, vagyis a mintegy 19900 eurót.

Lengyelország sajátos módon, adókedvezménnyel állítaná meg a kivándorlást, és csábítaná haza a fiatalokat. A parlamenti vitában Mateusz Mazowiecki miniszterelnök kiemelte: 1,7 millió fiatal hagyta el az országot, közülük 724 ezren diplomával rendelkeznek. A varsói migrációs kutató központnál azt mondják, az utóbbi években megjelent a munkaerőhiány a lengyel gazdaságban, ezért Ukrajnából érkeznek vendégmunkások. Lengyelországban a havi átlagfizetés nagyjából 1160 euró.

Nagy-Britanniában a legnagyobb külföldi közösséget a lengyelek képezik. Több mint 800 ezren vannak jelenleg, és aggasztja őket az Egyesült Királyság kilépése az Európai Unióból. Főleg azért, mert a szélsőjobboldal hatására a helyi lakosság esetenként brutálisan lép fel velük szemben.

elvándorlás
migráció
adókedvezmény
Lengyelország

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.