Ugrás a tartalomra

Játszóházak a szerbiai személyvonatokban

2019.08.04
10:26
Forrás
021.rs
Kezdeményezni fogja Zorana Mihajlović, hogy svájci mintára minden szerbiai személyvonatban alakítsanak ki játszóházakat - ezt maga a közlekedésügyi miniszter jelentette be.

Szavai szerint a cél az, hogy növekedjen azok száma, akik igénybe veszik a szerbiai vasúti közlekedést. A vasútfejlesztés kapcsán leszögezte, a Budapest-Belgrád vasútvonal korszerűsítésének szerbiai munkálatai két és fél éven belül befejeződnek. Az új vonalon a szerelvények 200 kilométerórás sebességgel haladhatnak majd - mondta Mihajlović. Hozzátette, Svájcban 10 év alatt elérték azt, hogy 30 százalékkal növekedjen a vasúti közlekedést igénybe vevők száma, és a cél az, hogy barátságosabbá, családcentrikusabbá tegyék a vasúti közlekedést Szerbiában is.

Zorana Mihajlović
játszóház
gyerek

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.