Ugrás a tartalomra

Havas Boldogasszony napja van

2019.08.05
11:39
2024.03.19
08:35
Forrás
Pannon RTV
Ezen a napon tartják Péterváradon a tekijai búcsút.

A Mária-kegyhelyen az 1716-os péterváradi csata emlékére minden évben szentmisét tartanak. Az ünnepi összejövetelre Vajdaság számos településéről érkeznek zarándokok. A szentmisét idén Nagy János zentai plébános celebrálta. Kiemelte, hogy ha tiszta szívvel és hittel imádkozunk, Szűz Mária kegyelme és közbenjárása nem marad el a mindennapjainkban.

A hagyomány szerint a péterváradi csatában a törökök több mint 200 ezren voltak, Savoyai Jenő pedig csak 100 ezer embert tudott a felvonultatni. Már elveszettnek látszott az ütközet, amikor Savoyai a Boldogságos Szűz Máriát ábrázoló kegykép előtt segítségért fohászkodott. Az év egyik legmelegebb napján hó kezdett hullani, amely elrejtette a keresztényeket az oszmán seregek elől, majd fényes diadalhoz vezette a keresztény erőket.

Havas Boldogasszony
tekijai búcsú
Pétervárad

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.