Ugrás a tartalomra

Legalább ketten jelentkeznek a szerbiai közbeszerzési pályázatokra

2019.08.05
13:53
2019.08.05
13:59
Forrás
Tanjug
404 milliárd dinár értékben indítottak közbeszerzéseket tavaly Szerbiában.

Az Európai Bizottság legutóbbi jelentésében úgy értékelte, hogy viszonylag megfelelőképpen hangolták össze a szerbiai közbeszerzés szabályozását az EU-éval, de még vannak gondok a korrupcióval. 2018-ban több mint 125 ezer közbeszerzési szerződést kötöttek összesen 404 milliárd dinár értékben, ami a GDP nyolc százalékát tette ki. Ez azt jelenti, hogy jelentős gazdaságélénkítő hatása is van a tendereknek. A jelentkezők száma egy-egy közbeszerzési pályázatra Szerbiában átlagosan 2 és fél. Azaz nagyjából ketten vagy hárman jelentkeznek egy pályázatra. Más országokban ez a szám magasabb, az uniós átlag pedig több mint öt.

közbeszerzés
közbeszerzési eljárás
pályázat
tender
Európai Bizottság
jelentés
összehangolás
GDP
gazdaságélénkítés
korrupció

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.