Ugrás a tartalomra

Újabb fejezet kezdődött az amerikai-kínai gazdasági háborúban

2019.08.06
12:19
2019.08.06
12:25
Forrás
Euronews
Washington valutamanipulátornak nevezte Pekinget

Az Egyesült Államok szerint Kína szándékosan gyengíti a jüant. Donald Trump amerikai elnök a megállapodások megsértésének nevezte az árfolyamzuhanást. Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter közölte, a Nemzetközi Valutaalaphoz fordulnak az ügyben. Hétfőn 7 dollár alá esett a kínai valuta.

A szakértők az árfolyamcsökkenés gazdasági jelentőségét megkérdőjelezik, azonban pszichológiailag fontosnak tartják a 7 dolláros szintet. Ez mindig egy olyan vonal volt, amit nem léptek át - mondják az elemzők. Utoljára 1994-ben az akkori elnök, Bill Clinton vádolt meg egy országot, hogy manipulálja a valutáját, akkor ugyancsak Kína volt a célpont. Az ázsiai ország jegybankja most visszautasította, hogy kereskedelmi viták eszközeként használná a jüant. A valuta árfolyama éppen megfelel Kína gazdasági igényeinek - tették hozzá.

kereskedelem
gazdaság
dollár
jüan

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.